...tradičně patří BOUCHAČKY k večeři...
Je to náš několikagenerační recept,
který dělají snad všechny větve naší rodiny.
Jednoduché, levné a hrozně dobré...
A jak babička říkala, je to proti nachlazení :-)))
A jak na to?
Jednoduše...
Oškrábat brambory a naplátkovat je,
dát je na plech a šup do trouby (cca na 200°C)
![]() | |
takto to vypadá |
Nachystáme si do misky hodně česneku, trochu soli a docela hodně másla...
![]() |
takto |
no a když se brambory upečou do zlatova, malinko se nafouknou a to je doba, kdy plech vyndáme a brambůrky sklepeme do misky...
hodně promícháme a hned jíme...
![]() |
krásné, co? |
Tip pro pečení: já bouchačky peču na pečícím papíře...
Tip kdy je dělat: nejlíp v pátek večer, protože tolik česneku by druhý den v práci mohli ocenit všichni, se kterými se potkáte...:-o
:-D
Tak dobrou chuť!
Určitě to zkuste a uvidíte, budete překvapeni, jak moc si pochutnáte:-)
Vaše Auka
Jak je hodně česneku, to ne .... to asi jen nejmladší syn by si pochutnal:-))))
OdpovědětVymazatAjko, pan D. bouchačky miluje a česneku si spíš peje nedávat...takže i tak se dá:-))) každému dle libosti...ale v původní verzi je hodně česneku...myslím, že dřív to bylo kvůli té prevenci nemocí, bo česnek je přírodní ATB...:-)))
OdpovědětVymazatToto jídlo se u nás také vyrábí a velmi rádo. Je to dobrota.
OdpovědětVymazatJojo, úplná paráda chutí!
Vymazat